Korrupsioni mbaron me ndihmën tuaj...

0800 10 800

Thirrjet janë pa pagesë, konfidenciale dhe të besueshme!

911 - Lajmi_i_plote | AKK

Lajmet

Lajmet


27 March 2008

AKK nënshkruan marrveshje bashkëpunimi me prokurorin e EULEX-it

PRISHTINW, 27 MARS 2008 - Drejtori I Agjencisë Kosovare Kundër Korrupsionit z Hasan Preteni dhe Kryeprokurori I EULEX-it Theo Jacobs nënshkruan të premten ( sot) një marrëveshje bashkëpunimi, përmes së cilit mundësohet këmbimi I informative të marra për veprime të mundshme korruptive që posedojnë këta dy mekanizmave në përputhje me mandatet përkatëse të tyre.

Nënshkruesit e këtij memorandumi than se një gjë e till ka qenë shumë e nevojshme në mënyrë që të sigurohet një luftim më I efektshëm ndaj fenomeneve kriminale të lidhura me korrupsionin në Kosovë.

Ky memorandum do të kontribuojë për të siguruar një bashkëpunim më të efektshëm në mes të AKK-së dhe prokurorëve të EULEX-it, përmes këmbimit të sakta të informative në mes dy palëve.

Kjo marrëveshje e cila bashkon kapacitetet e dy palëve është përpjekje shtesë e AKK-së dhe kryeprokurorit të EULEX-it me qëllim që në Kosovë të sundojë e drejta dhe ligji. 

Kthehu tek lajmet tjera